Drobečková navigace:


 

Seminář Tapetománie se povedl


 
Seminář Tapetománie se povedl

Dne 7. října 2016 se uskutečnil seminář Tapetománie, který připravila Asociace výrobců signmakingu ve spolupráci se společnostmi HSW Signáll, Luna Atelier a Neschen.

 

Problematika dekorace interiéru digitálně potisknutelnými tapetami je na našem trhu stále aktuální, co dokazuje skutečnost, že se kapacita semináře a školení nejenom tapetách naplnila s výrazným předstihem a na mnoho zájemců se prostě nedostalo.

 

V první části semináře věnované nejnovějším materiálům pro interiérové dekorace měl slovo Richard Bachora, regionální obchodní zástupce společnosti Neschen. Představil novinky rodiny materiálů Easy dot a tapet značky Neschen, které patří k nejprodávanějším produktům této komodity ve světě. Upozornil, že trh s potisknutelnými tapetami má v jednotlivých regionech světa svá specifika. Podléhá módě a poptávka se cyklicky mění. Někde jsou v oblibě hladké, jinde strukturované povrchy. Podle analýzy prodeje zákazníci v ČR výrazně upřednostňují tapety se strukturovaným povrchem.

Každý účastník dostal i podrobný návod na lepení tapet podle jejich druhu a povrchu, na který se má tapeta aplikovat. „Tiskař ovlivní jenom část úspěchu,“ řekl produktový manažer společnosti HSW Signall Jan Bejček, který vedl praktickou část školení. Upozornil, že před každou aplikací je potřeba důkladně prověřit stav podkladu, na který se má tapeta nalepit a zvolit vhodný typ tapety a lepidla. Předejde se tak reklamacím a rozčarování klienta. Práci s tapetami demonstrovali zkušené aplikátorky ze společnosti Luna Ateliér přímo na stěny zasedačky v sídle společnosti HSW Signall, kde se seminář konal.

Ač se akce konala v pátek, konec závěrečné diskuze plánovaný na 15:30 se nepodařilo dodržet, protože účastníci se zájmem kladli stále nové a nové otázky.