Drobečková navigace:


 

Na tapetě tapety


 
Na tapetě tapety

Znovu oživenému zájmu o fototapety vychází vstříc výrobce Stihl ( www.stihl.de )  s digitálně potisknutelnými polyesterovými  fóliemi s polymerními pojivy a příměsí sklelných vláken.

 

Produktová řada Sihl Design2Wall nabízí 17 typů s různými povrchy, které ideálně dotvářejí celkový dojem z fotorealistických motivů, ať už se jedná o kancelář, hotelovou nebo letištní halu, restauraci, či obývací pokoj. Samozřejmostí je vysoká mechanická odolnost a plnění odpovídajících kriteríí na nehořlavost. Fólie jsou prodyšné, neobsahují PVC, ani rozpouštědla a u některých typů byly použity čistě ekologické složky jako je přírodní kaolín, bramborový škrob, vápník a nebo písek.

 

Některé z nich mají sníženou schopnost odrážet dopadající zvuk a zlepšují tak akustický komfort prostoru, ve kterém jsou aplikovány. Snadné je i jejich čištění, které se jednoduše provádí omýváním vodou. Díky vodou aktivovaným lepidlům slibuje výrobce rychlost lepení  až 25 m2 za hodinu, což je  o 40% více, než je tomu u běžných tapet.