Drobečková navigace:


 

Revoluční technologie UVgel od Canonu


 
Revoluční technologie UVgel od Canonu

Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznámila svoji nejnovější tiskovou technologii UVgel. Canon tuto jedinečnou technologií brzy představí v nové modelové řadě roll-to-roll tiskáren, které poskytovatelům služeb z oblasti velkoformátového tisku nabídnou nevídanou kombinaci produktivity, obrazové kvality, širokého spektra využitelnosti, automatizace a nízkých provozních nákladů. 

 

„Tuto novou revoluční a převratnou technologii jsme vyvinuli v úzké spolupráci s našimi zákazníky i významnými prodejci a celý proces výzkumu i vývoje jsme podpořili značnými investicemi,“ říká Jeppe Frandsen, Executive Vice-President Industrial and Production Solutions ve společnosti Canon Europe.  „Naši zákazníci vždy považovali za důležité krátké reakční doby i vysokou produktivitu a my děláme vše pro to, abychom tyto jejich požadavky naplnili a nabídli poskytovatelům tiskových služeb i prodejcům skutečný pokrok v oblasti produkčního tisku se systémem roll-to-roll. Jsme velmi hrdí na to, že naše nejnovější technologie překonává hranice možností latexového tisku i tisku eco-solventními inkousty. Technologie UVgel se může pochlubit vyšší produktivitou tisku, za níž stojí rychlejší přenos inkoustu na materiál, přičemž vykazuje nižší spotřebu inkoustu a poskytuje rozšířený barevný gamut. Tato technologie bude základem nadcházející generace roll-to-roll tiskáren, které našim zákazníkům pomohou se zvýšením jejich tiskové produktivity při současném snížení provozních nákladů a podpoří tak růst jejich podnikání.“

 

Klíčové vlastnosti a přínosy technologie UVgel:

   

  •  Zcela nový inkoust vytvrditelný UV zářením, který společnost Canon vyvinula tak, aby vytvářel gel okamžitě při kontaktu s materiálem. Výsledkem je velmi přesné umístění inkoustových kapek umožňující perfektní opakovatelné výstupy při tisku vysokou rychlostí.
  •  
  • Spojení širokého barevného gamutu inkoustů na bázi rozpouštědel s přínosy pro životní prostředí a s bezpečností latexových a UV inkoustů.
  •  
  • Snížení tiskových nákladů až o 40 procent v porovnání s eco-solventem a latexem díky ultratenké disperzi inkoustu, která nevytváří téměř žádný reliéf na povrchu médií, a nízké spotřebě inkoustu. 
  •  

Výsledkem všech těchto vlastností je nákladově efektivní, netoxický, odolný, barevně stálý a vysoce kvalitní tisk při použití prakticky jakéhokoli flexibilního materiálu. 

 

Převratná technologie tisku UVgel v sobě navíc spojuje hned několik nových hardwarových technologií z dílny společnosti Canon, mezi které patří:

 

  • Pokročilá technologie piezoelektrické tiskové hlavy další generace, která využívá patentované akustické vzorkování pro průběžné sledování výkonu trysek během tisku.
  •  
  • Unikátní subsystém LED UV vytvrzování, který funguje naprosto nezávisle na tiskovém systému a zajišťuje stejné časování od vystřelení kapky po její vytvrzení pro každou kapičku inkoustu. Díky této technologii se mohou výstupy pochlubit bezprecedentně jednotným podáním celého tištěného obrazu.
  •  
  • UV systém založený na technologii LED, který inkoust vytvrzuje bez tepelného vyzařování a umožňuje tak bezproblémový tisk na nejtenčí a na teplo nejcitlivější flexibilní média.
  • Neustálá průběžná kompenzace výkonu trysek, která usnadňuje bezobslužný tisk a snižuje množství odpadu.

 

„Strategií společnosti Canon je působit na rostoucích trzích a nabízet průlomové produkty, které jsou výhodné pro naše zákazníky i partnery,“ pokračuje Jeppe Frandsen. „Oblast grafického tisku včetně velkoformátových značení expanduje velmi rychle a objem tisku na zařízeních se systémem roll-to-roll každoročně roste. Navíc přes 40 procent všech zakázek je nutné vyřešit během 24 hodin a takto krátké lhůty jen podtrhují důležitost a očekávání, která jsou dnes v tomto oboru naprosto běžná. Společnost Canon je hrdá na to, že pokračuje ve svém závazku přinášet zákazníkům a partnerům řešení, která naplňují tiskové požadavky pro 21. století.“ 

 

Nejnovější technologie tisku UVgel bude základem rodiny nových tiskových produktů se systémem roll-to-roll, z nichž první bude vysoce produktivní tiskárna pro formáty se šířkou až 64 palců plánovaná na jaro příštího roku. Výrazné investice do nové technologie jsou důkazem pokračujícího úsilí společnosti Canon o udržení pozice lídra v oblasti digitálního grafického tisku. Díky své vysoce oceňované a úspěšné modelové řadě Océ Arizona se navíc Canon již etablovat i jako přední hráč na trhu s UV flatbed tiskárnami. 

 

„Těšíme se na to, až v následujících měsících na významných evropských akcích pro prodejce i zákazníky naši nejnovější průlomovou technologii předvedeme v konkrétních zařízeních,“ dodává Jeppe Frandsen. 

 

 Studie Wide Format Printing Critical Element in the Communications Mix, InfoTrends, 2013